Как да бъдете сигурни, че Facebook аудиторията ви ще ви намрази!

Много от потребителите, които използват Facebook  с  цел продажби и изграждане на имидж,  си мислят, че Facebook не работи. Други успяват да генерират продажби, но това е временен ефект, след което внезапно продажбите намаляват, а заедно с тях и доверието на аудиторията към бранда. Ако и вие сте сред тях, може би следвате тези правила:

1.Продуктов спам

Публикувайте продукти от сутрин до вечер! По 10-15 поста на ден – минимум! Бъдете агресивни: Купи това СЕГА! Пишете с главни букви, за да сте сигурни, че всички ще видят постовете ви.

Hint: Най-важното в социалния маркетинг е да усетите аудиторията и да я докоснете емоционално. Постоянното натрапване на продукти е досадно и може да вбеси аудиторията, ако прекалявате.

2.Изобщо не обръщайте внимание на дизайна.

Публикувайте необработени снимки и ги украсявайте колкото се може повече – на Paint!

Hint: Дизайнът е едно от най-важните неща в онлайн комуникацията. Изображенията правят най-голямо впечатление, така че, ако не разполагате с опитен дизайнер, по-добре изобщо не експериментирайте.

3.Пишете с правописни грешки!

Хората обожават да видят пост от сорта на: „Компютъра е с супер пъраметри и е на прумоция!“

Hint: Ако пишете с правописни грешки, хората няма как да ви имат доверие. Имайте предвид, че много потребители само чакат да допуснете грешка, за да разпространят колко сте неграмотни и да ви изложат с удоволствие. Ще получите желания „вирусен ефект“, но с обратно действие. Честито!

4.Никога не отговаряйте на въпроси на клиенти.

В крайна сметка те за какво пишат? Всеки обича да си говори сам понякога…

Hint:В социалните мрежи комуникацията е всичко. Ако не отговорите на клиента, това означава, че вие всъщност не мовете да отговорите на очакванията на клиента и не можете да го обслужите правилно. Познайте на кого ще се похвали пръв… Може би на потенциалните ви клиенти!

5. Публикувайте еднообразни постове

Новото е твърде страшно, не рискувайте!

Вземи обувки сега!

Вземи чанта сега!

Вземи дънки сега!

Вземи блуза сега!

Вземи финтифлюшка сега!

Hint: Facebook разполага с толкова рекламни формати, че е грехота да публикувате само постове с един и същи текст. Това не само отегчава, но направо отблъсква аудиторията. Изкуството на маркетинга в социалните мрежи се състои в оригиналността, свежите идеи и разнообразието. Бъдете различни, за да ви забележат!

6. Никога не промотирайте постовете си! Семейството е най-важно, за какво са ви другите?

Hint: Няма смисъл да влагате енергия в измислянето на оригинално съдържание, ако никой не го вижда. Ако наистина искате да използвате Facebook с бизнес цели, трябва да сте наясно, че това изисква инвестиция. И бъдете сигурни, че ако направите страницата си достатъчно интересна и публикувате качествено съдържание, инвестицията наистина си заслужава!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари