AdWords – Какво представлява и защо да го ползваме?

Какво е AdWords

AdWords е платена рекламна платформа, която ви позволява да позиционирате вашия уеб сайт в резултатите от търсенето на Google.  За да бъде възможно това се избират ключови думи свързани с продуктите и/или услугите, които предлага вашият бизнес. Написват се кратки рекламни текстчета, които се състоят от заглавие два реда текст и адреса на вашата страница.  Когато потенциален клиент търси с ключова дума, която присъства в избраните от вас, то рекламата ви се показва от дясно или над резултатите от търсенето в секцията обозначена с етикет реклама. Позицията на която ще се показват вашите реклами се определя според цената на клик, която сте задали предварително. Плащате само за посещеня, а импресиите (покаванията) са безплатни.

Като допълнителна информация можете да видите нашия видео клип за това как работи Google AdWords.

Предимства на AdWords

На реклмния пазар в България има хиляди онлайн рекламни програми. Аз не съм тук да ви убеждавам, че AdWords е най-добрия избор, нито пък да ви кажа, че другите рекламни мрежи не работят. Не, по-скоро аз искам да ви запозная с предимствата на системата, а Вие сами можете да вземете правилното решение за вашия бинзес. Тук ще изложим само някои от най-важните предимства на системата, това в никакъв случай не е изчерпателен лист:

AdWords = Гъвкавост –  рекламата в Google Adwords е изключително флексабилна и ви позволява да променяте ключовите думи и рекламите колкото често и когато пожелаете. Това е много важно преимущество, защото много от фирмите често представят нови продукти, оферти и услуги, а пък от друга страна пазарът се променя постоянно. За да може една фирма да остане конкурентно способна, трябва да е в крачка с търсенето на потребителите и да отговаря на техните изисквания. Google Adwords е перфектната платформа за това, защото отнема само 15 минути след като направите промяна по вашия профил тя да се отрази в резултатите от Google.

AdWords = Таргетиран Трафик – мрежата за търсене на Google AdWords без съмнение е един от най-точно таргетираните формати за реклама. Това се дължи до най-голяма степен на това, че рекламите ви се покават само на хора, които ги търся. Така вие предлагате вашия продук и/или услуга точно когато някои има най-голяма нужда от него. Това прави трафика от мрежата за търсене много качествен и съответно ви гарантира отлична възвращаемост на инвестицията.

AdWords = Детайлна Статистика –  малко са рекламните медии, които дават толкова подробна статистика колкото Google AdWords. Освен, че имате базова статистика, която ще срещнете в повечето онлайн рекламни формати като кликове, импресии,  CTR, цена на клик, разходи. AdWords ви позволява да преминете още една стъпка по-напред като ви снабдява със софтуер, чрез който можете да измервате възвращаемост на инвестицията. Това всъшност е най-важното във всяка една реклама – Какво печелите от нея?

Други предимства на Google AdWords включват

  • Ниски цени на клик от 0,10лв за Българския пазар
  • Контрол върху реклания бюджет
  • Най-бързият вариант да постигнете челни позиции в Google
  • Няма ограничение в броя ключови думи и реклами
  • Плащате само за посещения. Импресиите са безплатни
  • Обширна партньорска мрежа от сайтове, на който можете да рекламирате чрез банерни, видео и текстови реклами

Колко струва Google AdWords

Това е много труден въпрос и точно за това нямаме цени на нашата страница. Защото тази реклама е динамична и никога няма един пакет, който да става за всеки бизнес. Точно за това винаги ми става много смешно, когато виждам една опция за реклама като например купи реклама в AdWords за 500лв дори забелязах оферти в сайтове за групово пазаруване. А това за мен е безумно. За да можете да получите цена за реклама, предварително е нужно проучване за да може да се определи какъв е обемът търсене и на база на това можем да ви кажем какъв бюджет ви е нужен за да покриете този обем търсене и съответно, каква би била нашата такса за поддръжка на рекламния профил. Знам, че за някои хора това е доста объркващо, но повярвайте ми другият формат не е никак добър и много бързо ще започнат кавгите защо вашата реклама не се показва.

Няколко думи за Advertise BG – Сертифициран партньор на AdWords

Няма как да пропусна тази секция, все пак изписах много по темата и не мога да се сдържа да не си направим една четка :). Нашата фирма е една от първите компании, който се заниват с AdWords на българския пазар като тук започнахме през 2007 година. Преди това сме работили в Англия ексклузивно като там се специализирахме в Google AdWords реклама за малкия и среден бизнес. Високо конкурентната среда във Великобритания ни позволи да разработим начин на работа, който позволява на нашите клиенти да постигнат отлична възвращаемост с минимална инвестиция. Нашият екип може да ви асистира през целия процес на създаване на рекламна кампания в AdWords от създаването на рекламна стратегия до измерването на резултати и техния анализ. Ако ви е нужен опитен, надежден и коректен партньор- Адвъртайз БГ е на ваше разположение. За безплатна консултация можете да ни пишете на office@ad-vertise.co.uk или да се свържете с навишия екип на 02/ 869 07 85.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари