Advertise посети Калифорния за „Google Partners Summit“ 2016!

advertise-google-summit-1

За втора поредна година Advertise е единствената българска агенция, спечелила голямата награда от Google Partners – пътуване до централата на Google в Калифорния! Наградата се присъжда на агенцията, постигнала най-добри резултати за второто тримесечие на 2016г.

Google Partners Summit 2016 се състоя в три дни (09-11.11.2016г). На събитието присъстваха 900 участника от 51 държави, като Advertise имаше честта да представи България.

Споделяме вълнуващия разказ на колегите ни Зорница Мечкова и Владимир Кисимдаров, които бяха избрани отAdvertise да посетят срещата в Силициевата долина.

С какво запомнихме конференцията и ползите от нея за агенцията и клиентите?

Самата дума “summit” означава среща на най-високо равнище и възможността да присъстваме на това събитие за втора поредна година е огромно признание за добре свършената работа от агенцията ни. Наградата доказва, че за поредна година сме сред най-успешните агенции в цял свят.

Знанията и опитът, които придобихме ни позволяват да предложим още по-качествени услуги на нашите клиенти. Създадохме полезни връзки с колеги от чужбина и се запознахме със спецификата на пазарите, на които оперират.

Бихме искали да помогнем на клиентите на българския пазар да могат да оценяват обективно ефекта от дигиталния маркетинг, за да могат да инвестират в кампании и канали и да използват методи, които са печеливши за тях. Наше призвание и отговорност е да развиваме българския пазар. Изключително много ценим клиенти, които ни се доверяват напълно в изграждането на тяхната онлайн стратегия. Няма нищо по-сладко от това да споделим успеха с тях.

Бъдещето на дигиталния маркетинг

Мобилните устройства са неразделна част от нашето ежедневие и отдавна мобилният трафик е надминал по обем десктоп трафика, като тенденцията е това да продължи. Ето защо за всеки бизнес е изключително важно да може да оцени участието на мобилните устройства в потребителското изживяване и да изгради успешна стратегия, възползвайки се от пълния капацитет на комуникационните канали за мобилни устройства.

Тази тенденция се наблюдава от няколко години и не можем да ви изненадаме, но пък се наблюдава друга тенденция на отлив от един комуникационен канал и пренасочване към друг, а именно от телевизия към онлайн видео. Потребителите в САЩ във възрастова група 18-34 г. гледат с 9% по-малко телевизия,  а в същото време се наблюдава увеличение в гледането на YouTube с 48% за същата възрастова група.

Как протече събитието?

Първи ден – добре дошли в Сан Франциско и голямото откриване

advertise-google-partner

Първият ден започна с настаняване в хотела и регистрация за събитието. Официалната част започна следобед с тържествено откриване на Google Partners Summit, на което главният финансов директор на Google, Ruth Porat приветства всички с добре дошли, поздрави гостите за отличните постижения и откри официалната част на събитието. След това участниците имаха възможност да се запознаят със свои колеги от различни краища на света, да споделят интересни идеи и да обменят опит. Тази част беше много приятна и интересна. Запознахме се с колеги от Америка, Дубай, Индия, Германия, Испания, Италия и други краища на света. Всички бяха настроени изключително приятелски. Обменихме много полезен опит и информация за дигиталния пазар в различните държави, методите на работа на различните агенции, често срещани проблеми и трудности и много други.

Втори ден – So much to do, so much to see!

advertise-google-summit-3

Вторият ден беше запълнен с интересни лекции. Лектори на събитието бяха служители на Google от най-високо ниво.

Специално за дамите беше организирана бизнес закуска на тема “Women’s Leadership Breakfast“. Тя се проведе на 32 етаж във великолепния Westin St. Francis Hotel, откъдето се открива спираща дъха гледка към целия Сан Франциско. На събитието бяха поканени специални гост лектори – изявени жени-лидери от света на маркетинга:

  • Cindy Brown, CEO of Blue Moon Digital Inc.
  • Lisa Sanner, Vice President of Search Marketing, Point It Digital Marketing
  • Nicole Jennings, Senior Vice President of Paid Digital Media, PMX Agency
  • Seling Song, Managing Director, Global Marketing Solutions Revenue Strategy & Operations, Google

Те разказаха за своя път към успеха и за предизвикателствата, които са преодолели по него. Споделиха много полезни съвети, отговаряха на многобройни въпроси от публиката, разказаха за трудностите, през които са преминали и за нещата, които биха променили, ако имаха възможност да се върнат назад. Срещата беше много вдъхновяваща и ни позволи да надзърнем зад кулисите на маркетинга на най-високо ниво.

След това стартираха лекциите, които протекоха паралелно в три етапа и продължиха през целия ден. Имахме честта да присъстваме на лекции на вице-президенти и директори от Google и да разберем от първа ръка за най-новите тенденции в развитието на дигиталния маркетинг.

След  дългия и изпълнен с полезни знания ден се отправихме към San Francisco Mint (култова историческа сграда в центъра на Сан Франциско, сега превърната в бална зала), където беше организирано networking парти. Запознахме се с още колеги, разговаряхме и се забавлявахме. 

Трети ден – приключения в Googleplex и финални впечатления.

advertise-4

Последният ден беше посветен на приключения и посетихме централата на Google – ­Googleplex. Беше организирано специално outdoor парти “Google on the Green”, на което бяха изложени за тестване популярни продукти на Google като Google VR, Google Translate app и др .


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари