3 основни грешки при създаване на Facebook Live видео

Hand holding tablet

Вече използвате Facebook Live, но така и не успявате да привлечете вниманието на вашата аудитория? Има няколко причини за това и в тази статия ще ви запознаем с тях, за да може да подобрите представянето на видео излъчванията ви.

Facebook се развива непрестанно и в последните години компанията прави всичко възможно за да се утвърди като една от основните платформи за видео съдържание. Важна част от това беше представянето на Facebook Live, което позволява на потребителите да „излъчват“ видео на живо, докато едновременно следят данните за зрителите и имат чат на живо.

В опита да привлечем вниманието на повече потребители чрез Facebook Live, често се допускат някои малки грешки, които обаче могат да принудят потребителите да пропуснат тези видеа. Ето ги и трите основни причини заради които потребителите не желаят да гледат вашето Facebook Live видео.

1. Липса на фокус и насоченост

Вярно е, че спонтанността може да бъде много полезна в подходящата обстановка, но всеки трябва да отдели малко време за планиране преди да излезете „на живо“ във Facebook. Видео, в което липсва описание и е пълно с несвързано съдържание, има тенденцията много бързо да стане скучно в очите на своите зрители. Концертите, речите и обученията предлагат съдържание, което е солидно структурирано и е ясно какво ще се случи. Именно заради това те са много подходящи за Facebook Live и се представят добре.

Повечето видеа нямат предварителен сценарий, но тези, които успяват да привлекат повече зрители предлагат на тях съдържание, което е ясно насочено към конкретна тематика.

Много е важно да сте достатъчно редовни в пускането на вашите видеа на живо. Това създава усещане за постоянство и поощрява потребителите да ви последват и да очакват нотификации за следващото ви видео на живо.

Когато вашите Facebook Live видеа притежават конкретност и ясна насоченост, това е една важна причина за потребителите да се върнат отново за следващото ви предаване на живо.

2. Лоша връзка и качество на видеото

Това изглежда очевидно, но е често срещан пропуск. Онлайн потребителите търсят високо видео качество за всичко, което гледат и свикнаха то да присъства навсякъде.

Ниско качество качество и загубата на връзка са най-лошият вариант, който може да ви се случи по време на предаване чрез Facebook Live, поради моментния вид на съдържанието в този формат. Ако видеото прекъсне във важен момент бъдете сигурни, че това ще подразни вашите зрители, като това се отнася и за качеството на звука.

Съвет: Използвайте бърза и подсигурена Интернет връзка, която ще намали риска от понижено качество на предаването ви на живо. Също така се уверете, че качеството на звука е на ниво, като го тествате предварително.

3. Липса на общуване със зрителите ви

Авторите на най-успешните Facebook Live видеа си поставят конкретно целта да общуват със своите зрители. Без този личен елемент зрителите може да не усетят ползата от това да гледат видеото ви на живо.

Тази двупосочна интерактивност е особено важна, защото предизвиква у потребителите чувство за сплотеност и за споделени интереси. Все пак една от основните цели на социалните медии е смислената комуникация. Ако пропуснете да въвлечете потребителите в нея, те може да възприемат вашия стрийм като еднопосочен и това да ги отблъсне.

Заключение

Facebook Live търпи развитие и все още предстоят да бъдат открити нови начини за използване на платформата и положителното е, че приложението все още не е пренаситено и не е омръзнало на потребителите.

Обобщени ключовите точки за успех са: планиране на качествено съдържание, осигуряване на стабилна връзка и смисленото общуване със зрителите. Заложете на тях и ще сте си осигурили чудесна основа за вашите бъдещи излъчвания през Facebook Live.

 

Източник: http://marketingland.com/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари