ROI Hunter – Най-новата платформа за Facebook Management

roi-hunter

Гала Цонева разказва за най-новия инстумент за управление и автоматизация на рекламни кампании във Facebook.

Сима Маркова: Какво е ROI Hunter?

Гала Цонева: ROI Hunter е партньорска платформа на Facebook, създадена с цел автоматизация на кампаниите чрез ремаркетинг.  Най-общо казано (както си личи и по името й), тя комбинира всички инструменти, нужни за повишаване на възвращаемостта на инвестициите.

Сима Маркова: Какви възможности за висока възвръщаемост дават тези инструменти?

Гала Цонева: Всякакви, в зависимост от целта на кампанията. Например, наскоро пуснахме динамични реклами на онлайн магазин за дрехи и чрез ROI Hunter автоматично  оптимизирахме кампанията на база на постигнатите приходи от всеки продукт, което несъмнено е най-добрият начин за оптимизация. Това може да се случи и с всеки друг продукт или услуга, просто трябва да знаем по кой параметър искаме да оптимизираме, за да постигнем максимални резултати – нещо, което е много трудно за следене и настройване ръчно и отнема адски много време.

Сима Маркова: Какви са предимствата му?

Гала Цонева: Най-голямото предимство е автоматизацията. ROI Hunter е фактически програма, която работи на базата на реални статистики, взети от Google Analytics, така че реално погледнато няма как да сбърка. Лесната измеримост на резултатите е също важно предимство. Това, което оценявам е и присъствието на екип за поддръжка. Каквото и да си говорим, да се свържеш със support на Facebook е нещо почти невъзможно. Колегите от ROI Hunter са винаги на линия и дори сами предлагат съдействие и дават ценни съвети за постигането на още по-добри резултати и веднага съобщават за нови възможности по платформата.

Сима Маркова: Според теб каква роля ще играе в близко бъдеще автоматизацията във Facebook?

Гала Цонева: Имайки предвид, че все повече фирми и изобщо притежатели на какъвто и да е бизнес  се възползват от подобни услуги, в бъдеще автоматизацията дори няма да бъде просто предимство, а задължителна част от онлайн рекламата. С нарастването на броя на фирмите, които рекламират във Facebook, нараства и конкуренцията. Силно оръжие срещу нея е и възможността да предлагаш на клиентите това, което най-много търсят, което се постига именно чрез автоматизация.

Сима Маркова: Какво мислиш по отношение на натуралното показване на публикациите във Facebook?

Гала Цонева: Ако изобщо можем да говорим за някакво натурално показване, то вече е на изчезване. Имаме клиенти с по  100 000 фена, чиито публикации в най-добрия случай се виждат от 5000 без реклама.  Според новите изисквания на Facebook, тази промяна е направена с цел релевантно показване на публикациите, тъй като голяма част от потребителите виждат натурално публикации, които не влизат в интересите им. С други думи присъствието във Facebook без реклама е невидимо.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари