Google Business View – Виж Отвътре!

Business View е иновативен продукт на Google който позволява на Вашите потенциални клиенти да разгледат бизнеса Ви онлайн чрез 360-градусова виртуална разходка. Продуктът е базиран на технологията, която Google използва за услугата си Street View. В този случай снимките се заснемат от нашия Business View сертифициран фотограф Явор Радулов, който разполага със специален обектив Cannon, одобрен по програма от Google. Заплащането на снимките се осъществява на брой панорами, които са нужни в съответния обект.  Минималният брой снимки е две. Една панорамна снимка съдържа 12 кадъра, които след заснемането се поставят в специално пригоден за целта софтуер, който ги сглобява и ги превръща във виртуална разходка. Важно е да се отбележи, че снимките се правят при специални натройки на фотоапаратa, също така правилата на Google не позволяват снимките да бъдат променяни и подобрявани с Външен софтуер. Причината за това е, че Google държи на високото качество на снимките и изисква те да бъдат максимално атвтентични и потенциалните клиенти да могат да придобият реална представа за това как ще изглежда обектът на място.

Често ни задават въпроса какви са предимствата на Google Business View и защо да се ползва. Ето нашите доводи за това как този продукт може да подобри Вашето онлайн представяне.

Позициониране на бизнеса при търсене от мобилни устройства

На първо място едно от основните предимства е създаването на профил на Вашия бизнес в Google+ и Google Places и респективно разположение в Google Maps. Това без съмнение е най-използваната карта в световен мащаб и клиентите очакват да могат да намерят бизнеса Ви когато го потърсят там. Друго нещо, за което трябва да се замислим, е ръстът в ползвамоста на мобилни устройства. Google Maps позволява да получите директна GPS навигация до мястото, където потребителят иска да стигне.

Освен показването на виртуалната разходка в мрежата на Google, нещо много важно е, че тя лесно може бъде интегрирана и промотирана включително и във Facebook.

Knowledge Graph

Друго отлично предимство като цяло за Google+ е тъй нареченият Knowledge graph. Той съдържа подбробна информация за бизнеса ви, която се появява от дясно на натурални търсения свързани с бранда. Чрез него потребителите ще имат възможността да получат инфорамция за местоположение, публикации от Google+, вашата виртуална разходка (Google Business View), снимки от бизнеса, отзиви и връзки към социални профили.

Наред с отзивите, Вашите потенциални клиенти ще могат да виждат и рейтинга на Вашия бизнес, като самите те ще имат възможността да оставят такъв.
Най-общо казано, Knowledge graph-ът представлява една виртуална визитна картичка на Вашия бизнес, в която потенциалните Ви клиенти ще могат да научат цялата информация, която им е нужна – от работното време и дейност на фирмата, до интериор и мнение на други клиенти и потребители. Така напрактика вие ще имате един пълен профил на бизнеса си, който ще бъде напълно достъпен и видим в Google търсачката за десктоп компютри и мобилни устройства.

TourDash – иновативна къстъмизация на виртуалната обиколка

TourDash е чудесно допълнение към Вашата виртуална разходка и предлага интересни възможности за къстъмизация според типа на Вашия бизнес. Платформата предоставя интерактивност на обиколката, така чпо време на разходката си, потребителят да може да получи информация за това, което вижда. Ето един пример с магазин за дрехи:

Подобни разширения са много подходящи за заведения, ресторанти, магазини и агенции, предлагащи различни услуги, от които клиентите могат да се възползват директно от виртуалната обиколка. Разбира се, това изцяло зависи от разположението на Вашия бизнес и неговото естество. TourDash разполага с широк спектър от възможности за къстъмизация, определени по тези критерии.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари