Facebook Lead Generation – където хората се свързват с бизнеса!

Революцията в използването на мобилни приложения

Всеизвестен факт е, че огромна част от Facebook и изобщо онлайн потребителите, използват интернет и социалните мрежи чрез мобилните си устройства. От нашия личен опит бихме могли да кажем, че потребителите, които генерират най-много кликове на реклами във Facebook, влизат в мрежата чрез мобилни устройства, като при някои от рекламите, мобилният трафик е над 90%!

Естествено, Facebook знае това и няма как да не отвърне на удара с релевантен рекламен формат – а именно – Lead Ads!

Как Facebook Lead Ads помагат на Вашия бизнес?

Както си личи и по името й, това е реклама за събиране на лийдове. Друго много ценно качество на този формат е, че чрез него се привлича вниманието на аудиторията. Какво ви трябва, за да създадете ефективна рекламна кампания? Просто да си създадете „магнит“. Това, на което аудиторията реагира положително са статиите, безплатните електронни книги, интересни ревюта на продукти и др.  След като съберете базата данни с мейлите на потребителите, спокойно можете да продължите връзката си с тях като изпращате нюзлетъри или използвате мейлите за таргетиране на други реклами във Facebook. Ето как изглеждат тези реклами:

Какви са предимствата на Lead Ads

  1. Не изискват излизане от Facebook – попълването на данните се случва на място, в платформата.
  2. Използва се бързо и лесно – Facebook автоматично попълва данните на потребителя, така че да не затормозява потребителите с безкрайно попълване на данни, т.е не ги отблъсква.
  3. Могат да се добавят допълнителни въпроси, чиито отговори биха могли да помогнат за опознаването на аудиторията, както и могат да сформират статистики, важни за подобряването му. Можем да зададем и въпрос: „Планирате ли да поръчате от нас?“, което си е важна информация 🙂
  4. Създават разпознаваемост и лоялност на бранда – подарявате нещо полезно само срещу 1 мейл? Да, вие не сте от онези брандове, които крещят „КУПИ СИ ТОВА!“, въпреки,че бихте могли, значи вече сте спечелили интерес и лоялност. От вас зависи как ще ги използвате по-нататък.
  5. Не е скъпо – доста по-ефективно е да съберете ценни мейли на реални хора, които се интересуват от вашия бизнес по този начин, отколкото да създавате отделни лендинг страници, с многобройни полета за попълване, които в повечето случаи са излишни.

С този нов рекламен формат, Facebook дава възможност на бизнеса да покаже не само какво може да вземе от аудиторията, но и какво може да й даде, а това е ключов момент в  една успешна маркетингова стратегия. Всичко останало е въпрос на идеи, креативност и качествено изпълнение.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари