Advertise – Победител в Google Partners “Ready to Rock” 2015!

Kitara

С нескрита гордост обявяваме, че Google ни отличи за агенцията с най-добри резултати в Google AdWords зa 2015г. в България! Advertise BG участва в надпреварата за партньори на Google – „Ready to Rock“ и с усърдната работа на целия екип завоюва първото място. В надпреварата участваха над 15 000 агенции от 30 страни на Европа и Близкия Изток, като само 150 от тях бяха отличени и Advertise BG беше единствената агенция от България

Награждаването на победителите се проведе на 12.05.2016 г. в Берлин, Германия. Нашите колеги Спасимир Цветанов и Александър Керкелов представиха агенцията ни на събитието и споделиха с нас за преживяното.

Александър Керкелов – Head of Sales

Защо Advertise BG беше в Берлин?

Бяхме в Германия, тъй като през 2015 спечелихме няколко отличия от Google за постижения в AdWords и бяхме избрани за най-добре представилата се агенция в България през 2015г. Събитието, на което бяхме, се нарича “Ready to Rock”, където се събраха всички партньорски агенции от Европа и Близкия Изток  и  се връчиха трофеите за изминалата година. С това събитие Google изразява благодарността  на всички партньори, които са спечелили надпреварите за таргет, които са били организирани и са постигнали високи резултати през изминалата година. За нас това събитие е от изключителна важност, кара ни да се чувстваме горди с постиженията си, кара ни да се гордеем, че сме част от този екип и не на последно място доказва добрата ни съвместна работа  през 2015 г.

Престоят ни беше два дни: на 12 и 13 май. През първия ден опознахме Берлин с велосипеди и за да се потопим максимално в атмосферата, хапнахме в типично немски ресторант. Участвахме в организирана „траби“ обиколка на града с автентични трабантчета. Тя беше организирана от Google за всички агенции в награждаването.

Възхитени сме от организацията на събитието! Всичко беше изпипано до последния детайл, дори предвид огромния брой на присъстващите гости. Наистина се докоснахме до немската прецизност в нейния пълен блясък.

DSC01869

Главното събитие започна от 20:00 часа в Motorwerk Berlin и на него присъстваха над 300 човека, представители на агенции от различни страни на Европа и Близкия Изток. Най-силно присъствие имаше от Англия и Русия, с по 10-15 агенции . За България ние бяхме единствените представители, което говори много за нас.

Имаше предвидена изключително атрактивна и интересна шоу програма – pole dance, акробатика и художници с бенгалски огън като наистина от Google се бяха постарали да угодят на всеки вкус. Завързахме контакти с много колеги от другите агенции, като обменихме ценни практики от нашата работа. Интересно е да видиш какво правят колегите ти от други страни, които работят със същите клиенти.

DSC01840

 

Такъв тип събития са наистина ценни от гледна точка на това, че дават възможност на агенциите от Европа да се опознаят и сплотят помежду си, което е и една от целите на ЕС.  Трофеят, който получихме е много красив и тежък – метална китара, брандирана с името на агенцията.

Това събитие и присъствието ни в Берлин на 12 май е от голямо значение за агенцията ни. Завързахме контакти с много колеги от другите агенции, като обменихме ценни практики от нашата работа. Интересно е да видиш какво правят колегите ти от други страни, които работят със същите клиенти. Обменихме опит, стратегии и ноу-хау, което е изключително ценно за нас, за да можем да продължим успешно да се развиваме и да растем.

 

Спасимир Цветанов – Head of Display Advertising

Какво е значението на това отличие за агенцията и клиентите ни?

Беше изключителна чест да представим Адвъртайз и всички сме много горди с това постижение, защото сме единствената отличена агенция от България и това означава, че сме сред най-добрите агенции за Google AdWords за 2015г. През изминалата година спечелихме всички три отличия за най-добро представяне в Google AdWords. Получихме и страхотни награди: конзола PlayStation, камера GoPro и пътуване за членове на екипа до централата на Google в Калифорния.

DSC01826

Какви предизвикателства има пред една българска агенция, занимаваща се с Google AdWords?

Има и много по-големи агенции от нашата, в това може да сме сигурни. Но пазарът в България е малък и това, което постигнахме при тези условия е много показателно за нашия успех. Някои от разликите между рекламирането в България в сравнение с чужбина са, че в другите европейски държави цената на клик е много по-висока, отколкото в България и комисионните на агенциите, съответно са значително по-високи. Докато у нас цената на клик и комисионната са ниски и това затруднява развитието на една агенция. С това искам да кажа, че работим в много по-трудни условия, отколкото останалите агенции на пазара в Европа и това прави постижението ни още по-значимо.

Едно от предизвикателствата, които срещаме, е че голяма част от клиентите не знаят какво може да им донесе AdWords като стойност за бизнеса им. Много от тях смятат, че могат лесно да управляват сами своите AdWords кампании, съответно резултатите им не са добри и се отказват напълно от платформата. Има и такива клиенти, които се водят единствено от цената и избират най-евтината оферта, измежду предложените от различните агенции. Много от тези агенции после не влагат достатъчно усилия и нямат нужните компетенции, за да направят оптимално кампаниите на клиентите. Това води до ниски резултати и когато клиента се прехвърли при нас вече подхожда резервирано към нещата, които смятаме, че ще работят добре за него.
Повечето клиенти твърдят, че ще инвестират повече, ако има резултати, но реално много малко правят това. Наблюдава се дори обратното – когато видят резултати, много клиенти искат да намалят инвестицията, а да запазят и дори да увеличат резултатите си.

В нашата практика сме срещали и клиенти, с които работим известно време и те решават да се откажат, взимайки си in house специалист, който няма никакъв опит и смятат, че ще може да се справи успешно. За известно време успяват да поддържат така нивото, но така развитието им спира и лесно могат да бъдат изместени от конкуренцията и да отпаднат от пазара.

Какво желаеш да се промени в бъдеще?

Зависи от Advertise, както и от останалите агенции в България, да успеем да покажем на клиентите, че всъщност за работата ни е нужен много опит, компетенции и много отделено време. Съответно е важно клиентите да разберат, че за всичко това трябва и адекватна инвестиция. В момента в България бюджетите на повечето клиенти са много ниски, а очакванията са нереалистично високи.
Ще се стремим и през 2016 година да бъдем на топ ниво и отново да спечелим отличието в края на годината.

Александър Георгиев – CEO

Самата награда, която получихме е много голямо признание за нас, доказвайки, че сме един от най-добрите партньори на Google за България. От Advertise работим с тях още от стартирането им на българския пазар, като преди това сме работили на английския пазар.

Това, което много ме радва, е че не само индивидуално, а целият екип успя да се сработи заедно и да постигне този успех, защото това не е възможно да се постигне от един човек. Това, което е много трудно, е да се намери точният синхрон между всички хора в екипа, което ние в момента успяваме да постигнем в агенцията и резултатът е налице. Неслучайно бяхме единствената българска агенция на това събитие, на което имаше много сериозно присъствие от други държави, които са и много по-конкурентни. Обикновено когато събитията на Google се правят за CEE – региона, не участват държави като Англия и Франция, които са огромни пазари спрямо нашия, малък и ограничен откъм възможности, пазар. Но все пак, той показва, че има възможности и за българските агенции да се покажат на световно ниво и да бъдат част от големите играчи.

Това, което се опитваме да правим и оттук нататък, е да продължаваме да постигаме висока ефективност. Това, че успяваме да реализираме добри бюджети, което се забелязва и от Google, се дължи основно на факта, че Advertise е агенция, ориентирана към performance marketing и ние се стремим да партнираме много тясно с нашите клиенти. Винаги се опитваме да разберем какви са техните нужди от гледна точка на рекламата, какви са техните цели и да намерим най-правилните канали за тях, за да могат да постигнат резултатите, които желаят. И когато това се случва, когато има добра възвращаемост, съответно и бюджетите за реклама могат да растат. По този начин ние всъщност успяваме да постигнем тези нива, които са необходими, за да участваме в това състезание и да бъдем на това ниво. Всъщност, ние винаги казваме на нашите клиенти „Вярвам, че най-важното нещо е да печелим заедно и заедно да се развиваме“ и както се вижда, това ни носи успех.

ready-to-rock-Advertise


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари