Разберете как потребителите Ви намират в Google My Business!

insght-2

Услугата Google My Business представя Вашия бизнес в Google Plus и картите на Google Maps. Това е особено полезно за бизнеси с физически адреси, защото допринася за по-лесното им намиране от потребителите когато те ползват Google Maps и търсачката на Google.

Всичко това е наистина чудесно, но как да разберете колко потребители са посетили Вашия Google My Business и какви действия са предприели там?

Ще отриете тези данни в Insights на локациите в Google My Business.

В тази статията ще научите как правилно да интерпретирате данните от там.

Как да намерите секцията Insights за конкретна бизнес локация:

  1. Впишете се в Google My Business
  2. Уверете се, че ползвате “Card View” и ако е необходимо сменете изгледа, като изберете иконката.  1234
  3. Ако менажирате повече от една локация, изберете insights за локацията която ви интересува.
  4. Изберете insights от полето в горната част на страницата до Info.

Какви данни предлага Google My Business Insights за Вашия бизнес?

Наличните данни в тази секция са безплатно генерирани от Google и отразяват активността на потребителите когато са били на Вашата бизнес локация. Има възможност да се видят статистики, разделени на видове действия, канали и по периоди – за последните: 7, 30 или 90 дена.

„Как клиентите търсят Вашия бизнес“

grf1

Този чарт показва данни само за генерираните импресии (не кликове).

Direct –отговаря за хората, които търсят Вашият бизнес по име или локация. Този вид импресии идват в основата си благодарение на други видове маркетинг, когато клиентът е научил вече за Вас. Много от тези импресиите са на вече съществуващи клиенти.

Discovery – Това са потребителите, които търсят по основни категории в Google Maps и Google Plus и попадат на Вашия бизнес. За тези резултати влияние оказва и SEO.

Къде точно в услугите на Google потребителите откриват бизнеса Ви?

Тази графика е кумулативна и показва данни сумарно за двата канала Listing on Search + Listing on Maps. За да се избегне объркване е препоръчително двата графа да се гледат отделно един от друг и това става лесно, като кликнете и изберете единия от двата граф.

grf2

„Listing on Search“ – показва търсения дошли през Google.com, а „Listing on Maps“ отразява данни от търсене дошли през Maps.Google.com.

Защо Total Views не съвпадат с Total Searches в графиката “How Customers Search for your Business”?

Total views отразява когато потребителите попаднат на бизнеса Ви, докато браузват в Google Maps, търсейки друга локация. А Total Searches в случая отговаря за директни търсения по името на бизнеса или на категорията му.

Действия на потребителите на вашия бизнес listing

Графиката показва какви действия извършват потребители на бизнес локацията. И тук графиката е кумулативна и препоръчваме данните да се гледат по отделно. Действията са разграничени в категориите: Visit your website; Request directions; Call you; View photos;

grf3

Някои особености

Ако данните за преглеждания на снимките изглеждат завишени, трябва да знаете, че се дължи на това, че Google отчита общо импресиите и реалните кликвания на снимките.

Ако упътванията до бизнеса (Request directions) също Ви се струват завишени, може да се дължи на това, че бизнесът се намира в голяма сграда, до която хората търсят упътвания за други бизнеси на същото място.

Информация налична Insights за Google My Business е удобен и полезен начин да оцените ефекта на Вашите Business локации. Insights е ценен ресурс, който помага в анализа на онлайн присъствието на Вашия бизнес и с по-голяма точност да отчетете цялостната онлайн популярност на Вашия бизнес.

 

Източник:
searchengineland.com
Google


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари