По-добри резултати с новите реклами на Google – Expanded text ads

google

След като през февруари от Google премахнаха рекламите в дясно от резултатите, на практика освободиха пространство на страницата с резултатите в търсачката. До голяма степен това обуслови появата на новия рекламен формат.

Миналата седмица от Google официално обявиха замяната на старите текстови послания с новия рекламен формат. Засега стандартните послания ще продължат да се показват едновременно с новите, но от Google съветват до 26 октомври 2016 година всички рекламни послания да бъдат заменени с новия тип Expanded text ads, ако искаме да сме конкурентни и да постигаме по-добра ефективност. След тази дата системата няма да приема старите стандартни рекламни послания. Държим да подчертаем, че старите реклами няма да се показват след края на годината и задължително трябва да бъдат подменени с новите. Автоматична миграция от системата няма да има, така че се подсигурете и актуализирайте рекламите си. Ако срещате трудности в това отношение, можете да се обърнете към нашия опитен екип в Advertise BG за съдействие.

Expanded text ads се състоят от две заглавия, всяко до 30 символа и описателен ред до 80 символа. От Google твърдят, че този нов формат е замислен с цел да дава повече информация на потребителите с мобилни устройства. До сега рекламните послания бяха по-ограничени, поради малкия брой разрешени символи. По данни от Google, установени по време на първоначалните тестове, CTR-ът на новите реклами е с около 20% по-висок от този на стандартните!

Сега е моментът и Вие да се възползвате от добрата практика да се направят A/B тестове с новия и стария рекламен формат, за да видите дали това правило важи и за Вашия бизнес.

Ето как изглеждаха рекламите до сега и как изглеждат новите рекламни послания.

advertise extended predi

 

advertise extended sled

Ако сте заинтересовани от новия формат, но имате нужда от помощ за рекламата си в Google, нашият екип от опитни специалисти може да ви съдейства. Намерете ни на: advertisebg.com или на тел. 0700 100 86


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/advbg/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Коментари